06 45 44 50 75 - Jacob
06 15 65 10 37 - Dorenda

  • 30 jaar ervaring
  • Hoog slagingspercentage
  • Deskundige en persoonlijke rijopleiding

Theorie

Voor het halen van je rijbewijs moet je theorie- en praktijkexamen doen bij het CBR. Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen. Je moet bij het CBR dus eerst bewijzen dat je gevaar kunt herkennen, dat je de verkeersregels kent en dat je verkeersinzicht hebt, voordat je mag afrijden. Theorie-examen mag je doen vanaf 16 jaar.

Lesboek of online?

Het beste kun je theorie-examen doen in het begin van je rijopleiding, zodat je een goede basis hebt voor je rijlessen. Jouw instructeur kan je voorbeelden van de theorie laten zien in de praktijk. Zo leer je veel sneller!

Bij Rijschool Team Jacob bieden wij verschillende leermethodes aan. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, aanleg en misschien beperkingen, kun je je op de volgende manieren voorbereiden:

  • leren uit een lesboek
  • digitale lessen (iTheorie)

Leer altijd eerst de lesstof en ga dan pas oefenen met vragen voor je autotheorie. Dan weet je zeker dat je de stof echt kent en ook begrijpt. Bij iTheorie zit de examentraining inbegrepen. Ga je de theorie zelf leren uit een theorieboek, dan kun je bij ons een examentraining aanschaffen in de vorm van ‘credits’ m.b.v. een code. Je hebt dan beschikking over ruim 1000 examenvragen!

iTheorie

In samenwerking met iTheorie bieden wij je de mogelijkheid om de theorie op een interactieve manier te leren. Via de website van iTheorie leer je stap voor stap de theorie en kun je kiezen uit een groot aanbod van verschillende theorie-examens, instructiefilms en geanimeerde gevaarherkenningsvideo’s. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets waardoor je steeds bekender wordt met de wereld van het autorijden. Maar liefst 90% van de cursisten die de theorie via iTheorie hebben geleerd, zijn geslaagd voor het theorie-examen! Mocht je toch nog zakken? Geen probleem. Je kunt dan gratis gebruikmaken van de herhalingscursus. Heb je interesse in het leren van de theorie op een interactieve manier?

BESTELLEN ITHEORIE

Aanmelden theorie-examen CBR

Reserveer een theorie-examen altijd zelf via de link onderaan deze website (‘handige links’) of via www.mijncbr.nl . Pas op met andere reserveringssites voor theorie-examens, die vaak op de CBR-site lijken. Daar betaal je extra geld!

Wanneer ben je geslaagd?

Je slaagt voor het vernieuwde theorie-examen als:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan je er ten minste 13 goed moet hebben.
  • Verkeersregels (kennis): 12 vragen, waarvan je er ten minste 10 goed moet hebben.
  • Verkeersregels (inzicht): 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet hebben.
  • Als je slaagt voor je theorie-examen is dit 1,5 jaar geldig.

Via deze link kun je kijken hoe het theorie-examen bij het CBR gaat.